martes, 25 de mayo de 2010

Conclusions miniprojecte 2.5

Ha estat una tasca realment interessant i profitosa, i el més important és que ha estat un veritable aprenentatge significatiu per als meus alumnes. En un principi, quan els vaig proposar el mini projecte, el van acollir força bé, però estaven una mica temerosos per fet d’haver d’utilitzar les noves tecnologies durant tot el procés proposat. Hem de tenir en compte, que els aprenents gairebé no havien tingut experiències formatives mediades per les TIC, i només quatre dels vuit alumnes, les utilitzaven de forma regular en l’àmbit personal o en tenien coneixements previs. Això últim em va permetre fer parelles per tal de facilitar el treball col·laboratiu i el suport entre els alumnes mateixos.

A mida que va anar avançar el procés, els alumnes es van anar engrescant i van començar a confiar en les seves pròpies capacitats, de manera que la motivació i la bona predisposció van jugar un paper molt important i positiu en la resolució del problema significatiu detectat.

Penso que l’alumnat ha pogut experimentar un veritable canvi conceptual, on he detectat canvis d’actituds envers les noves tecnologies (han descobert que aquestes ofereixen infinites posibilitats!), tot adquirint un compromís davant les experiències anteriros, utilitzant les TIC com a eina mediadora per a contruir coneixement.

Efectivament, l’experiència ensenya i han après a mode d’investigació-acció, el que ha permès als aprenents un aprenentatge significatiu, tot sentint-se molt orgullosos i satisfets de la tasca que han realitzat i han compartit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario